PODPROGRAM 2018 – efekty
-
Chrześcijańska Służba Charytatywna Oddział Warmińsko-Mazurski Filia Olsztyn [nazwa OPL] z terenu województwa warmińsko-mazurskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Olsztynie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
-
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
-
warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
-
skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
-
mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
-
mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
-
cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
-
tłuszcze (olej rzepakowy),
-
dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 314 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa warmińsko-mazurskiego.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 15,575 ton żywności;
o 1 971 paczek żywnościowych;
o …….. posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2018 dla 26 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 2 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - 0 spotkań dla 0 uczestników
• Żywieniowe - 0spotkań dla 0 uczestników
• Kulinarne - 2 spotkania dla 13 uczestników
• Niemarnowanie żywności -0 spotkań dla 0 uczestników